Βόλος: “Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου” είπαν φορείς και σωματεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση των σωματείων και φορέων στην πύλη του λιμανιου του Βόλου ενάντια στην παραχώρησή του για ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που θα περιπολούν το Αιγαίο, καθώς και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Στην πύλη του λιμανιού τοποθετήθηκε πανό που αναγράφει: «Έξω οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου – NATO murderers are not welcome in the Aegean and in Volos Port»

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου Μεταξύ άλλων ζήτησε το ΝΑΤΟ να μείνει έξω από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου και όλοι να πουν όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. “Να εντείνουμε την πάλη μας, για να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, των θυμάτων δηλαδή από τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, που εξαιτίας της πολιτικής της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Και αυτό γιατί τα δύο παραπάνω: η παρουσία του ΝΑΤΟ, η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών και ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών σχετίζονται άμεσα. Είναι λειψή, κουτσή, η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, αν δεν συνοδεύεται από την οργανωμένη πάλη, αντίθεση και καταδίκη των αιτιών που έχουν ξεριζώσει, καταστρέψει, θαλασσοπνίξει εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένων”.

Βόλος: “Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου” είπαν φορείς και σωματεία

“Η ανακοινωμένη χρησιμοποίηση της έκτασης που βρίσκεται υπό κατασκευή το ΣΕΑ Αερινού στην περιοχή μας για τη δήθεν προσωρινή φιλοξενία εκατοντάδων προσφύγων, κινείται στην ίδια απαράδεκτη λογική. Είναι υποκριτικός ο τίτλος «προσωρινό» που δίνουν, μιας και κάτι τέτοιο απαιτεί απειθαρχία στη Σέγκεν και το Δουβλίνο, για τα οποία κυβέρνηση, δήμαρχοι, περιφέρεια, όχι μόνο δε λένε κουβέντα, αλλά ζητούν την ευλαβική τήρησή τους!

Τα σωματεία μας, τις μέρες που χρησιμοποιήθηκε το ΣΕΑ Αλμυρού βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή εκεί και θα είμαστε ξανά στην πιθανή χρησιμοποίηση του ΣΕΑ Αερινού. Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Με τη συγκέντρωση υλικών από τα σωματεία και τους φορείς μας στο Μεταξουργείο, αλλά και με το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το λιμάνι του Βόλου και διεκδικώντας για τους πρόσφυγες:

– Αξιοπρεπή διαμονή και διαβίωση για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισμού τους, με ιατρική παρακολούθηση, διατροφή, νομική βοήθεια, διερμηνείς και ό,τι άλλο απαιτείται.

– Ανάπτυξη επαρκών υποδομών (τουαλέτες, ντους), με όλα τα απαραίτητα είδη για την ατομική υγιεινή και για την καθαριότητα των χώρων, ένδυση και υπόδηση για όσους τα χρειάζονται.

– Παροχή από το κράτος επαρκούς και κατάλληλης σίτισης και εμφιαλωμένο πόσιμο νερό παίρνοντας υπ’ όψη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των βρεφών, παιδιών (πχ γάλα, χυμοί κλπ), εγκύων, χρόνιων ασθενών.

– Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

– Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3 και η Σέγκεν. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Να προωθούνται άμεσα με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε. και απευθείας με όλα τα μέσα (τρένα, καράβια, αεροπλάνα) στις χώρες προορισμού τους.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση στέλνουμε μήνυμα: Έξω οι μακελάρηδες του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Έξω το ΝΑΤΟ από το λιμάνι του Βόλου! Δυναμώνουμε την πάλη μας, να γίνει υπόθεση όλου του λαού της περιοχής μας!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος