Έρευνα του ΟΗΕ για το πολύνεκρο πλήγμα στο σχολείο θηλέων στο Ιράν

Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών εξετάζει το πολύνεκρο πλήγμα σε δημοτικό σχολείο κατά την πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης στο Ιράν, όπως είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ένα από τα μέλη της επιτροπής που την έχει αναλάβει.

Η επίθεση στο σχολείο θηλέων Shajareh Tayyebeh στην πόλη Μινάμπ περιελάμβανε δύο πυραυλικά χτυπήματα με μικρή διαφορά το ένα από το άλλο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 168 παιδιών, κυρίως κοριτσιών, όπως είπαν χθες στη Γενεύη Ιρανοί αξιωματούχοι.

Στις 5 Μαρτίου το Reuters μετέδωσε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πιθανό αμερικανικές δυνάμεις να ευθύνονται για το πλήγμα αλλά δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα ούτε έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους.

Έκτοτε το Πεντάγωνο έχει αναβαθμίσει την έρευνα.

«Βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο αυτής της έρευνας”, δήλωσε ο Μαξ ντι Πλεσίς, μέλος της Αποστολής Διαπίστωσης Γεγονότων των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι διαθέτει αξιόπιστες αναφορές που υποστηρίζουν τον απολογισμό των νεκρών των ιρανικών αρχών.

“Είναι σαφές σε εμάς πως ό,τι συμβαίνει σε σχέση με ένα τέτοιο γεγονός, δεδομένων των αθώων ζωών που χάθηκαν, υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη για τη διενέργεια μιας τέτοιας έρευνας και για ένα ανεξάρτητο αποτέλεσμα», τόνισε.

Αν επιβεβαιωθεί ότι για το χτύπημα ευθύνονται οι ΗΠΑ, αυτό θα συνιστά ένα από τα χειρότερα περιστατικά με θανάτους αμάχων που έχει επιφέρει αμερικανικό στρατιωτικό πλήγμα στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος