Τρίτη ηλικία: Ανάγκες και ευκαιρίες για τις ΜΜΕ και τους Μηχανικούς

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές κοινωνικές αλλαγές και προκλήσεις. Κατά συνέπεια, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που μεγαλώνουν ηλικιακά είναι όχι μόνο ζητούμενο, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ζουν ανεξάρτητα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Wider, που τώρα ολοκληρώνεται, περιλάμβανε ενημερωτικές δράσεις προς Μηχανικούς και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε μέσω της καινοτομίας, να μετακινηθούν από τους παραδοσιακούς τομείς/προϊόντα σε νέα όπως η οικολογικά έξυπνη κατοικία για τα ηλικιωμένα άτομα.

Πέρα από τις δράσεις για τη διάδοση της ιδέας του Wider, που ήταν προγραμματισμένες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως οι Γιορτές Καινοτομίας στη Βαρκελώνη το 2013 και στη Σιβιτανόβα το 2014 και τα 36 Εκπαιδευτικά Εργαστήρια, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών διοργάνωσαν ημερίδα, στις 15 Μαΐου 2015 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την παρουσίαση της ιδέας του Wider, αλλά και των αναγκών των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στη χώρα μας, δίνοντας έμφαση στο πώς οι Μηχανικοί μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε κάποιες από αυτές τις ανάγκες, εφαρμόζοντας τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας ή εκμετάλλευσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Με την ημερίδα αυτή που είχε θέμα: «Καινοτομία και Πράσινες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Τρίτης Ηλικίας-Κοινωνική ανάγκη της Τρίτης Ηλικίας και διέξοδος για τους νέους Μηχανικούς», από τη μια δόθηκε μια νέα κατεύθυνση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και στους Μηχανικούς για να στρέψουν τη δημιουργικότητα τους και στα άτομα Τρίτης Ηλικίας και από την άλλη ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν άτομα της Τρίτης Ηλικίας αλλά και Φορείς (τοπικοί, ΜΚΟ κα) που έχουν τη φροντίδα τους, πάνω στα θέματα καινοτόμων τεχνολογιών, εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος