“Flow on”: Μαθητές έφτιαξαν «έξυπνη» βρύση που καταπολεμά σπατάλη νερού και μικρόβια – Πήραν πανελλαδικό βραβείο (video)

Με την «έξυπνη βρύση» (“Flow on”) που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων διακρίθηκαν με το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece, οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πλέον, τα παιδιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Company of the YearCompetition 2021. Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν 40 Ευρωπαϊκές χώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου με έδρα το Junior Achievement Λιθουανίας.

Το καινοτόμο εξάρτημα που δημιούργησαν εφαρμόζει στις απλές βρύσες εξωτερικών χώρων και τις μετατρέπει σε «έξυπνες» που ανοιγοκλείνουν ανέπαφα και αυτόματα.

Το εξάρτημα «Flow On» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε σχολεία, πάρκα, άλλους δημόσιους χώρους αλλά και κήπους σπιτιών πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση νερού και ιδανικές συνθήκες υγιεινής.

“Flow on”: Μαθητές έφτιαξαν «έξυπνη» βρύση που καταπολεμά σπατάλη νερού και μικρόβια – Πήραν πανελλαδικό βραβείο (video)
Φωτογραφία: Facebook Page “Flow On”

To 1ο βραβείο απένειμε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ευχήθηκε στη νικήτρια ομάδα καλή επιτυχία.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτόιν Διαγωνίστηκαν οι 10 καλύτερες μαθητικές «start up» της χρονιάς.

Με αφορμή τη διάκρισή τους, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» μίλησαν μέλη της νικητήριας ομάδας.

«Αρκετοί παράγοντες μας οδήγησαν στην ιδέα. Ο πρώτος και βασικότερος ήταν το βίωμα που είχαμε εμείς καθημερινά στο σχολείο μας, με βρύσες να παραμένουν ανοιχτές ή να έχουν διαρροές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δαβίδ Μπεγκτζανιάν, αρχηγός της ομάδας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος