Τα περισσότερα UAP είναι «κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης», αποκαλύπτουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου

Array

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει περάσει δεκαετίες απομυθοποιώντας και δυσφημώντας τις παρατηρήσεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UAP), που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940.

Το γεγονός όμως ότι σύγχρονα τεχνολογικά μέσα καταγράφουν τέτοιου είδους αντικείμενα, συνεχίζει να προβληματίζει το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, τροφοδοτώντας θεωρίες σχετικά με την επίσκεψη εξωγήινων από το διάστημα και την κατασκοπεία από εχθρικά προς τις ΗΠΑ κράτη που χρησιμοποιούν άγνωστη προηγμένη τεχνολογία. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι λένε ότι πολλά από τα περιστατικά στην πραγματικότητα έχουν πολύ πιο συνηθισμένες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας (DoD) που μίλησαν ανώνυμα στους New York Times (NYT) την περασμένη εβδομάδα, πολλές πρόσφατες θεάσεις UAP είναι πιθανότατα ξένες επιχειρήσεις παρακολούθησης ή «αερομεταφερόμενη ακαταστασία», όπως μετεωρολογικά μπαλόνια.

Άλλα περιστατικά UAP που έχουν καταγραφεί από στρατιωτικά αεροσκάφη είναι πιθανότατα αποτέλεσμα οπτικής ψευδαίσθησης. Αυτό περιλαμβάνει το διαβόητο βίντεο γνωστό ως «GOFAST», το οποίο καταγράφηκε από αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης το 2018. Στο συγκεκριμένο βίντεο, ένα αντικείμενο φαίνεται να κινείται με απίστευτη ταχύτητα. Οι στρατιωτικοί δήλωσαν στους ΝΥΤ ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη γωνία από την οποία παρατηρήθηκε το αντικείμενο στο νερό. Στην πραγματικότητα, το αντικείμενο κινείται με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 48 χλμ/ώρα, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Αρκετά περιστατικά έχουν επισήμως αναγνωριστεί ως «συνηθισμένα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης», είπαν οι αξιωματούχοι. Στο παρελθόν, η Κίνα έχει  κλέψει σχέδια για προηγμένα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον για τον τρόπο εκπαίδευσης των πιλότων, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

Μια διαβαθμισμένη έκθεση για τα UAP που παρέδωσαν αυτή την εβδομάδα στο Κογκρέσο οι υπηρεσίες πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, περιλαμβάνει πιθανώς τα ευρήματα που ανέφεραν οι ΝΥΤ. Η συγκεκριμένη έκθεση αποκαλύπτει νέες πληροφορίες σχετικά με 144 θεάσεις UAP μεταξύ 2004 και 2021.

Η έκθεση του 2021 αναγνώριζε ότι, λόγω της έλλειψης δεδομένων υψηλής ποιότητας, οι περισσότερες θεάσεις UAP δεν μπορούσαν να εξηγηθούν πειστικά. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορούσαν να είναι «τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από την Κίνα, τη Ρωσία, ένα άλλο έθνος ή μια μη κυβερνητική οντότητα», καθώς και εναέρια «ακαταστασία», όπως πουλιά και μετεωρολογικά μπαλόνια.

Η Sue Gough, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στους ΝΥΤ ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μοιραστεί σχετικές πληροφορίες για τα UAP, που δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τείνουν επίσης να αποφεύγουν να συζητούν δημόσια τις θεάσεις UAP επειδή απλά δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να τις εξηγήσουν πειστικά, πρόσθεσε η Gough.

«Σε πολλές περιπτώσεις, τα παρατηρούμενα φαινόμενα ταξινομούνται ως ‘αγνώστου ταυτότητας’ απλώς και μόνο επειδή οι αισθητήρες δεν ήταν σε θέση να συλλέξουν αρκετές πληροφορίες για να καταλήξουν σε ένα τελικό συμπέρασμα», δήλωσε η Gough στους ΝΥΤ. «Εργαζόμαστε για να μετριάσουμε αυτές τις ελλείψεις και να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επαρκή δεδομένα για την ανάλυσή μας».

Εν τω μεταξύ, η NASA σύστησε μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα επικεντρωθεί στη μελέτη των Άγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP). Η αποστολή της θα διαρκέσει εννέα μήνες και θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική μελέτη των UAP.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος