Ομάδα της NASA θα μελετήσει τα Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα

Array

Η NASA ανακοίνωσε ότι σύστησε μια ανεξάρτητη επιτροπή για τη μελέτη των Άγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP). Η αποστολή θα διαρκέσει εννέα μήνες και θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική μελέτη των UAP.

Απώτερος σκοπός της ομάδας θα είναι να συστήσει έναν οδικό χάρτη για την πιθανή ανάλυση δεδομένων UAP από την υπηρεσία στο μέλλον και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένες πληροφορίες. Μια πλήρης έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα του 2023.

Στην επιτροπή συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, οι οποίοι θα ερευνήσουν τα αντικείμενα ή συμβάντα στον ουρανό που δεν σχετίζονται με αεροσκάφη ή φυσικά φαινόμενα.

«Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στην καρδιά αυτού που είμαστε στη NASA», δήλωσε ο Τόμας Ζερμπούχεν, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA. «Η κατανόηση των δεδομένων που διαθέτουμε σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για το τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και κάνουν το ανεξήγητο, εξηγήσιμο».

«Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο- επαγγελματίες στον τομέα των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικούς στην ασφάλεια της αεροδιαστημικής- οι οποίοι έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή: να μας πουν πώς να εφαρμόσουμε τα επιστημονικά δεδομένα στη μελέτη των UAP», δήλωσε ο αξιωματούχος της NASA και επικεφαλής της μελέτης, Ντάνιελ Έβανς.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος