Προφυλακτικό από χόρτο όσο το πλάτος μιας τρίχας

Ένα προφυλακτικό πιο λεπτό από κάθε άλλο, το οποίο περιέχει ίνες από ένα ντόπιο…χόρτο (spinifex) και έχει πάχος όσο το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, αναπτύσσουν ερευνητές στην Αυστραλία. Η εργοστασιακή παραγωγή εκτιμάται ότι θα αρχίσει εντός του 2016 στην  πόλη Κουίνσλαντ. 

Το υπό δοκιμή προφυλακτικό αναμένεται να είναι τουλάχιστον 30% λεπτότερο από τα σημερινά πιο λεπτά προφυλακτικά, χωρίς να υστερεί σε αντοχή, ενώ μελλοντικά μπορεί να γίνει ακόμη λεπτότερο.

Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον καθηγητή  Ντάρεν Μάρτιν, αξιοποίησαν τις φυτικές ίνες για να εξάγουν ένα είδος νανοκυτταρίνης (σελλουλόζης σε νανοκλίμακα), την οποία προσέθεσαν στο συνηθισμένο υλικό του προφυλακτικού. Με αυτή τη μέθοδο, όπως είπαν, δημιούργησαν μια βελτιωμένη μορφή ελαστικού (λάτεξ).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν στην αγορά κυκλοφορήσουν λεπτότερα προφυλακτικά, θα αυξηθεί σημαντικά η χρήση τους, πράγμα που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού HIV του AIDS και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Το νέο υλικό θα μπορούσε να έχει και άλλες εφαρμογές, όπως σε πιο λεπτά χειρουργικά γάντια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ =-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος