Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχικής υγείας για επαγγελματίες υγείας περιγεννητικής και βρεφικής περιόδου

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κοιτίδας είναι η προαγωγή της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας της περιγεννητικής και βρεφικής περιόδου, στους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην περίοδο αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοιτίδα σε συνεργασία με το HEAL ACADEMY και το ΜΗΤΕΡΑ διοργανώνουν Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας της νεογνικής και βρεφικής περιόδου, με τίτλο «Ψυχικές Διεργασίες, Πρόληψη της Ψυχοπαθολογίας και Πρώιμες Παρεμβάσεις στην Εγκυμοσύνη, Περιγεννητική και Βρεφική περίοδο».

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο.

Διδάσκοντες είναι επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχικής υγείας για επαγγελματίες υγείας περιγεννητικής και βρεφικής περιόδου

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, παιδιάτρους, νεογνολόγους, μαίες, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Στόχος είναι να εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να εντοπίσουν στους γονείς και στο βρέφος τα σημεία εκείνα που χρήζουν προσοχής και να παρέμβουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Έτσι, διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην περίοδο αυτή, η υγεία των εγκύων, βρεφών και νηπίων ισχυροποιείται και προλαμβάνονται οι πρώιμες ψυχικές διαταραχές όπως και η παραμέληση και κακοποίηση των βρεφών. Προσδοκούμε επίσης ότι λόγω των δυσμενών κοινωνικό-οικονομικών και υγειονομικών συνθηκών οι οποίες περιπλέκουν την περιγεννητική φροντίδα, το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και λειτουργικούς τρόπους διαχείρισής τους.

Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχικής υγείας για επαγγελματίες υγείας περιγεννητικής και βρεφικής περιόδου

Πληροφορίες για την μετεκπαίδευση

Θα προτιμηθούν υποψήφιοι με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 2 (δύο) ετών, κατά προτίμηση σε πλαίσιο που υποδέχεται εγκύους, νεογνά, βρέφη και τις οικογένειές τους. Επίσης, άριστη γνώση Αγγλικών καθώς μεγάλο μέρος της προτεινόμενης βιβλιογραφίας είναι στα Αγγλικά.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 70 ώρες (8 εκπαιδευτικά διήμερα).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί υβριδικά: δια ζώσης 27-28/5 στον χώρο του ΜΗΤΕΡΑ στην αίθουσα Ν. Λούρος, τα υπόλοιπα διήμερα στο χώρο HEAL ACADEMY του ΟΜΙΛΟΥ HHG: Σωρού 35, Μαρούσι και διαδικτυακά μέσω zoom για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει από την διεπιστημονική επιτροπή, μετά από συνέντευξη.

Κόστος συμμετοχής: 700 ευρώ (350 ευρώ προκαταβολή μέχρι τις 13.05 & το υπόλοιπο σε 2 δόσεις: η πρώτη έως 10.06 και η δεύτερη έως 23.09).

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον οι απουσίες δεν υπερβαίνουν τις 7 ώρες παρακολούθησης του προγράμματος.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-7719960 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00 μ.μ.) ή στο e-mail info@koitida.com

Δηλώσεις συμμετοχής έως 14 Μαΐου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος