ΗΠΑ-Έρευνα: Τι έκανε τους πρόσφατα εμβολιασμένους να αλλάξουν γνώμη και να κάνουν το εμβόλιο;

Το Ίδρυμα Kaiser Family Foundation στις ΗΠΑ, ρώτησε τους πρόσφατα εμβολιασμένους Αμερικανούς γιατί έκαναν τελικά το εμβόλιο. Κανένας από τους τέσσερις πρώτους λόγους δεν περιλαμβάνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αντιθέτως, επισημαίνουν τη συνεχή ενημέρωση που κάνουν οι δημοσιογράφοι σχετικά με την εξάπλωση του ιού. Το νούμερο 1 κίνητρο είναι ότι κάποιος κοντινός άνθρωπος που περίμενε, αρρώστησε σοβαρά ή πέθανε από τον ιό, σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογραφικού Ινστιτούτου Poynter. 

Το Vaccine Monitor του Kaiser παρακολουθεί τη στάση και τις εμπειρίες του κοινού σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 και η τελευταία έρευνα, διαπιστώνει μεγάλη σύγχυση, ακόμη και καχυποψία για τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων.

ΗΠΑ-Έρευνα: Τι έκανε τους πρόσφατα εμβολιασμένους να αλλάξουν γνώμη και να κάνουν το εμβόλιο;

Ακολουθούν ορισμένα από τα βασικά ευρήματα της έρευνας του KFF.

– Οι ήδη εμβολιασμένοι είναι πρόθυμοι να κάνουν την αναμνηστική δόση, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους.

– Ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων ενηλίκων δηλώνει ότι οι πληροφορίες που έχει δει για την τρίτη δόση, ήταν χρήσιμες (54%) ωστόσο τις θεωρεί συγκεχυμένες (35%). Το 45% των ανεμβολίαστων βρίσκει τις πληροφορίες συγκεχυμένες και όχι χρήσιμες.

– Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες θεωρούν τη συζήτηση για τις αναμνηστικές δόσεις ως ένδειξη ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν όσο έλπιζαν οι επιστήμονες. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι ενήλικες από την άλλη, θεωρούν ότι αποτελούν ένδειξη ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να κάνουν τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά.

– Μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων, η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι πιθανότατα θα έκαναν την αναμνηστική δόση εάν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) το συνιστούσαν για άτομα σαν αυτούς. Επίσης, οι εμβολιασμένοι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να είναι λιγότερο πρόθυμοι από τους εμβολιασμένους Δημοκρατικούς.

-Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ωστόσο το κοινό είναι πιο διχασμένο όσον αφορά τις εντολές των εργοδοτών γενικά, και τα σχολεία που απαιτούν να εμβολιαστούν οι μαθητές.

– Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) υποστηρίζουν τη νέα εντολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς τους μεγαλύτερους εργοδότες να απαιτούν εμβολιασμό ή εβδομαδιαίες εξετάσεις για τους εργαζομένους τους, και σχεδόν οκτώ στους δέκα (78%) υποστηρίζουν την απαίτηση οι εργοδότες αυτοί να προσφέρουν αμειβόμενο ελεύθερο χρόνο στους εργαζομένους για να εμβολιαστούν και να αναρρώσουν από τις παρενέργειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος