Intuitive Machines: Το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας» έστειλε σέλφι από το Διάστημα

Το διαστημικό σκάφος θα επιχειρήσει σήμερα (22/02) να προσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο.

Λίγο μετά την εκτόξευσή του στις 15 Φεβρουαρίου, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Odysseus» της Intuitive Machines τράβηξε μερικές σέλφι με φόντο τη Γη.

«Η Intuitive Machines μετέδωσε με επιτυχία τις πρώτες της εικόνες αποστολής IM-1 στη Γη στις 16 Φεβρουαρίου 2024. Οι εικόνες τραβήχτηκαν λίγο μετά τον χωρισμό από το δεύτερο στάδιο του πυραύλου της SpaceX στο πρώτο ταξίδι της Intuitive Machines στο φεγγάρι στο πλαίσιο του προγράμματος CLPS της NASA», έγραψε η εταιρεία το Σάββατο (17/02) σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Η αποστολή της Intuitive Machines πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial Lunar Payload Services (Εμπορικό Πρόγραμμα Υπηρεσιών Σεληνιακών Φορτίων) της NASA το οποίο προβλέπει τη μεταφορά εξοπλισμού της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας με εμπορικά σκάφη.

Intuitive Machines: Το διαστημικό σκάφος «Οδυσσέας» έστειλε σέλφι από το Διάστημα
(Intuitive Machines)

Τα έξι επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το σκάφος έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων που θα βοηθήσουν το πρόγραμμα Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να δημιουργήσει μια βάση κοντά στο σεληνιακό νότιο πόλο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Το σκάφος θα επιχειρήσει σήμερα (22/02) να προσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο. Σύμφωνα με την εταιρεία τα συστήματα του Odysseus λειτουργούν κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα του. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία πατά στο φεγγάρι.

ΠΗΓΗ: Live Science

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος