«Ημέρες Αστρονομίας» στο Ελληνικό Γυμνάσιο–Λύκειο Ίμβρου

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στηρίζει και ενισχύει την εκδήλωση “Ημέρες Αστρονομίας” που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2019 από το Ελληνικό Λύκειο Ίμβρου σε συνεργασία με το Λύκειο Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi.

Οι δράσεις που θα παρουσιαστούν στο διήμερο Αστρονομίας θα υλοποιηθούν στους χώρους του Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου, αλλά και σε υπαίθριους χώρους του νησιού. Απευθύνονται στους μαθητές των σχολείων της Ίμβρου, αλλά και στο ευρύτερο κοινό και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια αστρονομίας για παιδιά, προβολές με φορητό πλανητάριο, παρατηρήσεις του ήλιου και των πλανητών με τηλεσκόπια, ομιλίες και σεμινάρια Αστρονομίας.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και την Τουρκία. Στη διημερίδα θα συμμετέχουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Θράκης (ΣΕΑΘ), Ακαδημαϊκοί αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Τσανάκαλε.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο συμμετέχει στις παραπάνω εκδηλώσεις με προσωπικό από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, το οποίο θα μεταβεί στην Ίμβρο για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις (όπως το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης), αλλά και ομιλίες για το ευρύτερο κοινό με θέμα το διάστημα, τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους.

 Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος