Η Google θα αναπτύξει αλγόριθμους για τον τομέα της υγείας 

Η Google σύναψε συμφωνία με την αλυσίδα νοσοκομείων εθνικής κλίμακας HCA Healthcare Inc., η οποία διαθέτει 181 νοσοκομεία και περισσότερες από 2.000 υγειονομικές εγκαταστάσεις σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, με σκοπό την ανάπτυξη αλγόριθμων υγειονομικής περίθαλψης, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Google θα αποθηκεύσει ανώνυμα δεδομένα από ψηφιακά αρχεία υγείας ασθενών και ιατρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο. Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προγραμμάτων που θα μπορούσαν να ενημερώσουν τις ιατρικές αποφάσεις που λαμβάνουν οι γιατροί. Η συμφωνία είναι «πολυετής» αναφέρει η WSJ.

Καθώς τα αρχεία υγείας μεταφέρθηκαν στο Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, τα νοσοκομεία και οι εταιρείες τεχνολογίας άρπαξαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από το πλήθος των ψηφιακών ιατρικών πληροφοριών που συλλέγονταν από κάθε ιατρική επίσκεψη. Η Microsoft και η Amazon έχουν επίσης συνάψει συμφωνίες με νοσοκομεία για την ανάλυση των πληροφοριών των ασθενών τους. Η Google είχε συνεργαστεί και με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Ascension για τη συλλογή αρχείων ασθενών σε ένα μυστικό έργο που ονομάζεται “Project Nightingale“. Η εταιρεία είχε δεχθεί κριτική καθώς δεν είχε αποκαλύψει τη φύση του έργου σε ασθενείς και γιατρούς. Η HCA είναι μια σημαντική νίκη για την Google, καθώς οι εγκαταστάσεις της χειρίζονται το 5% των νοσοκομειακών υπηρεσιών που παρέχονται στις ΗΠΑ – περίπου 30 εκατομμύρια επισκέψεις ασθενών κάθε χρόνο.

Μαζί με τη χρήση αυτών των δεδομένων για την ανάπτυξη αλγορίθμων, η Google θα μπορούσε επίσης να κατασκευάσει εργαλεία υγειονομικής περίθαλψης και στη συνέχεια να τα παραδώσει στην HCA. «Θέλουμε να προωθήσουμε τα όρια του τι μπορεί να κάνει ο κλινικός ιατρός σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια των δεδομένων», δήλωσε ο Κρις Σακαλόσκι, διευθύνων σύμβουλος υγειονομικής περίθαλψης και βιοεπιστημών στο Google Cloud.

Οι νόμοι περί ιατρικού απορρήτου στις ΗΠΑ επιτρέπουν στα νοσοκομεία να μοιράζονται πληροφορίες με εργολάβους και επιτρέπουν στους ερευνητές να αναλύουν τα δεδομένα των ασθενών χωρίς ρητή άδεια από τους ασθενείς. Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν κατάλληλο.

Τα κέρδη της HCA για το 2020, ανέρχονται στα 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Εθνική Ένωση Νοσοκόμων δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα κέρδη και όχι στην ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Οι νοσοκόμες ανέφεραν επίσης ελλείψεις και περικοπές σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

ΠΗΓΗ: The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος