Γιατροί στην Κίνα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την ταχεία ανίχνευση κορονοϊού

Ένα νέο λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να ανιχνεύσει πιθανές περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό σε χρόνο ρεκόρ. Το λογισμικό το ανέπτυξε το κινεζικό start-up inferVISION που ιδρύθηκε το 2015 στο Πεκίνο, ανιχνεύει τα κλινικά συμπτώματα της πνευμονίας, καθώς σχετίζονται με τον Covid-19, με τη βοήθεια ενός σαρωτή θώρακος.

Ο αλγόριθμος του λογισμικού εκπαιδεύτηκε σε περισσότερες από 2.000 ιατρικές εικόνες απεικόνισης των πρώτων ασθενών με κορονοϊό. Σκοπός της νεοσύστατης εταιρείας είναι να δώσει προτεραιότητα στους ασθενείς που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα έτσι ώστε να υποβληθούν άμεσα σε περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί η αρχική διάγνωση.

Το λογισμικό της εταιρείας έχει σταλεί σε 34 νοσοκομεία της Κίνας και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από 32.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλ βρίσκεται σε φάση δοκιμής σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά νοσοκομεία για μελλοντική χρήση.

Το λογισμικό δεν έχει ακόμη επικυρωθεί επισήμως από την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας (National Medical Products Administration). «Προς το παρόν, η προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τους γιατρούς και τους ασθενείς. Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση μιας νέας μεθόδου, αλλά ο κίνδυνος αδράνειας είναι μεγαλύτερος», δήλωσε ο Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της inferVISION.

Η Κίνα δεν είναι η πρώτη χώρα που παρακάμπτει τις τυπικές διαδικασίες αδειοδότησης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη δοκιμή νέων τεχνικών ανίχνευσης για το Covid-19 χωρίς να περάσει από τη συνήθη διαδικασία έγκρισης, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η καταπολέμηση του ιού.

ΠΗΓΗ: UsineDigitale

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ