Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα πειραματικών εμβολίων με δοκιμές σε πιθήκους

Με πειραματόζωα, τουλάχιστον 6 μακάκους, το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοινώνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19. ‘Οπως έγινε γνωστό, στα ζώα που εκτέθηκαν στον ιό πριν από 28 ημέρες διαπιστώνεται πλήρης ανοσία. Την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και σε ανθρώπους, η Κίνα επίσης “επιταχύνει” .

Πειραματικό εμβόλιο που βρίσκεται στο στάδιο προκλινικών ερευνών στο Medical College του Πεκίνου φαίνεται να προστατεύει τους πιθήκους από τον κορονοϊό. Η ερευνητική ομάδα χορήγησε σε οκτώ μακάκους, που έχουν παρόμοια πορεία νόσησης με τον άνθρωπο, τρεις δόσεις ενός εμβολίου με αδρανοποιημένα σωματίδια του Covid-19.

Διαπιστώθηκε ότι τέσσερις πίθηκοι στους οποίους χορηγήθηκε υψηλή δόση του εμβολίου δεν είχαν ανιχνεύσιμο ιό στο λαιμό ή στους πνεύμονες τους επτά ημέρες μετά την έκθεση. Οι πίθηκοι που έλαβαν χαμηλότερη δόση εμβολίου έδειξαν κάποια σημάδια λοίμωξης από κορονοαϊό – αλλά τα επίπεδα του ιού τους ήταν πολύ χαμηλότερα από ότι σε μακάκους που δεν έλαβαν εμβόλιο. Η εταιρεία που ανέπτυξε το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε έγκριση και προχωρά άμεσα σε έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους.

https://twitter.com/iipstudies/status/1255407840489070592?s=20

Ανταπόκριση ΕΡΤ-Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος