Θεσσαλονίκη: Δεκάδες εισαγωγές μεταξύ αυτών 4 παιδιά- Πιέζεται η Πιερία

Παρότι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων εμφανίζεται μειωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας συνεχίζεται, με τους ειδικούς να εκτιμούν, πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μειωθούν σημαντικά, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Με γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά με 45 κενές απλές κλίνες νοσηλείας covid, ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο Λάρισας.

Ασφυκτικές πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης παρά τη μείωση κατά 20% των κρουσμάτων κορονοϊού. Η εφημερία στα νοσοκομεία “ΑΧΕΠΑ” και “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” έκλεισε με 100% πληρότητα στις ΜΕΘ ,ενώ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσεί το 1/3 του προσωπικού, τουλάχιστον δηλαδή 120 εργαζόμενοι.

Την Κατερίνη επισκέφθηκε εκτάκτως ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να συντονίσει το έργο και τις προσπάθειες των υγειονομικών μετά και την τελευταία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Η Πιερία προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη μείωση.

«Πιέζεται η Πιερία», είπε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «μπορεί να φαίνεται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση ότι τα νέα κρούσματα είναι λίγα, αλλά μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα, υπάρχει επιδημιολογικό βάρος στην περιοχή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες περιοχές, που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες.

«Οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες», είπε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους για την τήρηση των μέτρων. «Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν εφησυχάζουμε».

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους εισήχθη ο υπουργός Ναυτιλίας , Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος πάσχει από Covid19. Ο κ. Πλακιωτάκης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εδώ και δύο ημέρες ενώ είχε διαγνωστεί με κορονοιό την περασμένη Τρίτη.

Με βάση τα δεδομένα και όχι με ημερομηνίες θα κριθεί η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση.

Εντός του Δεκεμβρίου η πρώτη παρτίδα των εμβολίων στην Ελλάδα

Οποιοσδήποτε έχει εμβολιαστεί θα παίρνει βεβαίωση και δεν θα χρειάζεται επιπλέον διαδικασία στα σύνορα”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

“Πρέπει το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια”

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θόδωρος Τσούχλος, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης ανέφερε ότι σε δύο μήνες τα κρούσματα σε μαθητές ήταν 5.400 και υπενθύμισε το πρόβλημα των κλειστών παραθύρων στις τάξεις λόγω του χειμώνα.

“Πιθανότερο το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές”, ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Πυρά αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση δημοσίων προσώπων που χειρίζονται την κρίση της πανδημίας του covid-19 ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν διπλά βιβλία για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι προκύπτουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας».

Ταυτόχρονα, ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και να δώσουν εξηγήσεις: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Θεοδότα Τσιόπρα,Τάσος Παντολέων

.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος