Κορονοϊός: Υπό πίεση τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ-Αχτίδα φωτός από την μείωση των κρουσμάτων

Με τα κρούσματα κορονοϊού να μειώνονται το τελευταίο διάστημα, οι επιστήμονες πλέον είναι αισιόδοξοι, καθώς εκτιμούν ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πέσει κάτω από το ένα. Ωστόσο, τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 20%, ωστόσο ο αριθμός είναι ακόμη τριψήφιος.

Περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως οι Σέρρες, η Δράμα, η Πέλλα και κυρίως η Πιερία, όπου το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη μείωση.

Την ίδια ώρα, πάντως, η μείωση  των κρουσμάτων δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στην κατάσταση των νοσοκομείων, όπου η πίεση παραμένει ασφυκτική, αν και η προσέλευση των πολιτών με ύποπτα συμπτώματα έχει μειωθεί στις τελευταίες εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το “Παπαγεωργίου” ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του με μόνο δύο κενές κλίνες ΜΕΘ.

Με τα νοσοκομεία να πιέζονται, έχουν υποχωρήσει οι διαγνώσεις για σοβαρές παθήσεις, όπως οι ογκολογικές, επισήμανε  ο διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Μπαρμπετάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 3Κάθε Μέρα Ελλάδα“.
Η μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, πάντως, αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες και στον αριθμό των νοσηλευομένων,  οδηγώντας σε αποσυμφόρηση των  νοσοκομείων.

ΠΗΓΗ:  ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος