Στην Εσθονία καταγράφηκε κρούσμα γρίπης των πτηνών σε φάρμα στα βόρεια της χώρας

Η επιδημία της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και από τις αρχές του περασμένου έτους, αυτός ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλερικά

ΤΑΛΙΝ – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων, με έδρα το Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Εσθονία διέγνωσε έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό της γρίπης των πτηνών του εξαιρετικά παθογόνου στελέχους H5N1 σε πτηνοτροφείο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αναφερόμενη σε εσθονικές πηγές, η οργάνωση διευκρίνισε ότι πρόκειται για πτηνοτροφείο στο χωριό Urge στην περιοχή Rapla, όπου εκτρέφονται 161 ζώα.

Η επιδημία της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και από τις αρχές του περασμένου έτους, αυτός ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια πουλερικά, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το Tanjug.

Μια επιδημία αυτού του ιού οδηγεί στη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού των πουλερικών και στην αύξηση των τιμών των τροφίμων, ενώ υπάρχει επίσης κίνδυνος μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε «ανησυχία» αφού επιβεβαιώθηκε ότι δύο άτομα σε μια οικογένεια στην Καμπότζη είχαν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης των πτηνών H5N1.

Ένα από τα μολυσμένα άτομα, ένα κορίτσι 11 ετών, πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος