ΠΟΥ: Δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένοι θάνατοι από COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Ένα τραγικό ορόσημο συμπληρώνεται σήμερα καθώς οι αναφερόμενοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την COVID-19 από χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια άτομα. Αν και αυτός ο αριθμός είναι καταστροφικός, αντιπροσωπεύει μόνο ένα κλάσμα των συνολικών θανάτων που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με τον COVID-19, όπως έδειξε η πρόσφατη έκθεση του ΠΟΥ για την υπερβολική θνησιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώνονται στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, παραμένουν ωστόσο πολύ υψηλοί και η COVID-19 συνεχίζει να μας υπενθυμίζει ότι ο SARS-CoV-2 εξακολουθεί να είναι ένας φονικός ιός, ειδικά για τους μη εμβολιασμένους και κλινικά ευάλωτους .

Για να τιμήσει αυτό το καταστροφικό ορόσημο ο ΠΟΥ παρέθεσε σήμερα βιωματικές αναφορές από τους πενθούντες.

Η Σάφια Νγκαχ από  το Λονδίνο είναι μόνο μια από εκείνους που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο από την Covid 19 στην προκειμένη περίπτωση τον πατέρα της. «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο πολύ επηρέασε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου η απώλεια του πατέρα μου» τόνισε και σημείωσε οτι «νιώθουμε ότι τα θεμέλια της ζωής μας μόλις διαλύθηκαν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει πως όλοι μαζί «μπορούμε να βγούμε από την οξεία φάση αυτής της πανδημίας εάν κάνουμε οριστικά βήματα σε πολλαπλά μέτωπα, τόσο τώρα όσο και μακροπρόθεσμα προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους, συνεχίζοντας την παρακολούθηση του ιού και της εξάπλωσής του, διατηρώντας τα συστήματα υγείας έτοιμα για οποιαδήποτε εξέλιξη της πανδημίας και  την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεών της συμπεριλαμβανομένης της διαφαινόμενης προοπτικής εκατομμυρίων ανθρώπων με πάθηση μετά την COVID ή «μακροχρόνιο COVID».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος