Νέα γραμμή βοήθειας για την άνοια – Στην ΕΡΤ η πρόεδρος της Εταιρείας Αλτσχάιμερ

Στην εκπομπή «Από τις Έξι» μίλησε η Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος της Εταιρείας Αλτσχάιμερ για το σημαντικό θέμα της άνοιας που ταλανίζει διακόσιες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα!

«Η τρίτη ηλικία δεν είναι ελκυστικό θέμα για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν οι ανάγκες και τα προβλήματά τους και είναι πολύ πιεστικά», ιδίως εν μέσω πανδημίας που, όπως είπε κα Σακκά «τα άτομα με άνοια απομονώθηκαν, φοβήθηκαν και η έρευνά μας έδειξε ότι η κλινική τους κατάσταση επιδεινώθηκε σε ποσοστό μέχρι και 90%».

Με αφορμή αυτή την τρομακτική εξέλιξη για την υγεία των ασθενών με άνοια,  δημιουργήθηκε η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 1102, που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αθηνών.

Το 1102 λειτουργεί καθημερινά

Καλώντας με αστική χρέωση, καθημερινά από τις 09.00 – 19.00 στο 1102, οι ασθενείς ή οι φροντιστές τους μπορούν να βρουν πρακτικές και ιατρικές συμβουλές για την εκφυλιστική αυτή αρρώστια, η οποία εξελίσσεται πάντοτε προς το χειρότερο.

Ποια είναι τα πρώτα σημάδια

Τα πρώτα σημάδια άνοιας, και όχι μόνο το Αλτσχάιμερ που είναι η πιο κοινή μορφή, είναι να αρχίσει κάποιος να ξεχνάει τόσο όσο να δυσκολεύει η καθημερινότητά του. Να μη μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά καθημερινά. Όταν τα συμπτώματα γίνουν πιο σοβαρά, τότε πρέπει να πάει στα ιατρεία μνήμης –υπάρχουν σ’ όλη τη χώρα- και στις οργανώσεις Αλτσχάιμερ που προσφέρουν υπηρεσίες βοήθειας σε αυτούς που πάσχουν αλλά και στους φροντιστές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος