Εντός της εβδομάδας οι εμβολιασμοί ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Από τον Δεκέμβριο έχουν διενεργηθεί 915.000 εμβολιασμοί, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Σημείωσε μάλιστα ότι σήμερα Δευτέρα 1/3 αναμένεται να ξεπεράσαμε οριακά τις 34.000 εμβολιασμούς κάτι που ίσως είναι το ημερήσιο ρεκόρ από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για αυτές τις 915.000 εμβολιασμούς έχουν γίνει περισσότερες από 6.000 διανομές, ενώ μιλώντας για τα νησιά τόνισε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 300 μοναδικές διανομές, με αποστολές που μετέφεραν ακόμη και 50 μόνο δόσεις, δηλώνοντας ότι “έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού στα νησιά”.

“Από τα πρώτα είναι το Καστελόριζο που έχουμε εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού που ήθελε να εμβολιαστεί”, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όσον αφορά τα στάδια της επιχείρησης “Ελευθερία”, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 1.266 συμβάντα, ή “κίτρινες κάρτες όπως είναι η σωστή ορολογία” και πολύ λίγα ήταν τα περιστατικά που συνδέονταν με τα εμβόλια. Ενδεικτικά, υπήρξαν μόνο 6 περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκαν όλες επιτυχώς.

Μιλώντας επίσης για την διαφάνεια στους εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι  έχουν αναφερθεί λιγότερα από 10 περιστατικά, “είτε στα ΜΜΕ που είδαμε τις τελευταίες μέρες, είτε ακόμη και στο Κέντρο Επιχειρήσεων” και τόνισε ότι “διερευνούμε οποιοδήποτε περιστατικό από την αρχή μέχρι το τέλος και αν προκύψουν οποιεσδήποτε ευθύνες επιβάλλονται κυρώσεις”

Αναφερόμενος τέλος στην εικόνα από τα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι “εκεί είναι η της Ελλάδας που ξέρουμε. Είναι ο παππούς, η γιαγιά μαζί με την κόρη, τον γιό, τον εγγονό. Είναι η οικογένεια που συναντιέται με την Ελλάδα που εργάζεται, την Ελλάδα που συστηματικά όταν δουλεύει μπορεί να κάνει μικρά βήματα προς τα εμπρός, είναι η Ελλάδα που προοδεύει και είναι εκεί που το χαμόγελο σμίγει μαζί με το «ευχαριστώ».

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος