Η φινλανδική δοκιμή ασθενοφόρου ψυχικής υγείας έλαβε την αναγνώριση του Ερυθρού Σταυρού

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης δοκιμής τους, τα ασθενοφόρα ψυχικής υγείας παρείχαν εξειδικευμένη επείγουσα φροντίδα σε περίπου 1.300 άτομα στο Πιρκάνμαα της Φιλανδίας.

Ο Φινλανδικός Ερυθρός Σταυρός χορήγησε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του νομού Πιρκάνμαα το βραβείο “Act of Humanity” – «Πράξη Ανθρωπιάς» για τη δοκιμή ασθενοφόρου ψυχικής υγείας, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Κάθε χρόνο, η ανθρωπιστική οργάνωση παρουσιάζει ένα πρόσωπο ή μια οντότητα προς βράβευση με το βραβείο για την προώθηση ανθρωπιστικών θεμάτων, αξιών και δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης δοκιμής της, η εξειδικευμένη μονάδα ΕΚΑΒ περιέθαλψε περίπου 1.300 ασθενείς. Τα οχήματα ήταν στελεχωμένα τόσο με πρακτικούς νοσηλευτές όσο και με παραϊατρικό προσωπικό που έχει ειδικευτεί στην ψυχική υγεία.

Η δοκιμή χρησιμοποιήθηκε για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτιμώμενων 4.900 καθηκόντων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Πιρκάνμαα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία κάθε χρόνο.

Η πρωτοβουλία έτυχε καλής υποδοχής τόσο από τους ασθενείς όσο και από το προσωπικό, σύμφωνα με την Άνσι Αουνόλα, εκτελεστική υπεύθυνη του νομού Πιρκάνμαα για τις υπηρεσίες ευημερίας του ΕΚΑΒ.

«Υπάρχει σαφής αύξηση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και η αγωνία των ανθρώπων αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης. Εναλλακτικές και ποικίλες υπηρεσίες μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μέσω τολμηρών πειραματισμών», δήλωσε.

Η γενική γραμματέας του Φινλανδικού Ερυθρού Σταυρού Κριστίνα Κούμπουλα επαίνεσε την Πιρκάνμαα για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και πρόσθεσε ότι το έργο παρέχει πολύτιμες νέες πληροφορίες για ολόκληρη τη φινλανδική κοινωνία.

«Το πιλοτικό πρόγραμμα παρέχει σημαντικές νέες πληροφορίες για το σύνολο της κοινωνίας και μας βοηθά να βρούμε εφαρμόσιμες λύσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας», δήλωσε η Κούμπουλα.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, η οποία σηματοδοτεί και την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού. Το βραβείο «Πράξη Ανθρωπιάς» απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1988.

Πηγή: YLE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος