Γ. Μπουλμπασάκος: Βαδίζουμε σε σενάριο ενδημικότητας – Αναμένουν κανονικότητα τα νοσοκομεία

«Στα νοσοκομεία δεν έχουμε κανονικότητα καθώς διατηρούνται οι κλίνες Covid και δεν μπορούμε να ανοίξουμε πλήρως τις κλινικές που χρειαζόμαστε όπως η νευροχειρουργική, η καρδιοχειρουργική και των εγκαυμάτων», είπε στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», αναφέρθηκε σε «ιδιαίτερα μεγάλη πίεση» σε πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, εξηγώντας ότι μόλις χθες άνοιξε σε περιστατικά εκτός κορονοϊού το νοσοκομείο «Σωτηρία» που είχε το 60% των Πνευμονολογικών περιστατικών, με αποτέλεσμα «να μην έχουν πού να πάνε».

Θορυβημένος δήλωσε ο κ. Μπουλμπασάκος για τον «εφησυχασμό» επισημαίνοντας ότι «έχουμε μείνει πίσω στην τέταρτη δόση που αποδεδειγμένα προφυλάσσει τους άνω των 60».

Από Σεπτέμβριο υπάρχει πιθανότητα έξαρσης αλλά σε επίπεδα «σαφώς πιο διαχειρίσιμα, αρκεί να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη», είπε ο ειδικός, εκτιμώντας ότι το καλό σενάριο της ενδημικότητας  του κορονοϊού είναι πιθανό, όχι όμως σίγουρο.

Πηγή: ΕΡΤ- Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος