Γ. Μπουλμπασάκος στο Πρώτο: Βιαζόμαστε να άρουμε τα μέτρα- Πιεζόμαστε από τις εισαγωγές στον “Ευαγγελισμό” (audio)

«Βιαζόμαστε» τόνισε σχετικά με την άρση των μέτρων έναντι του κορονοϊού στην χώρα μας, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.
«Πραγματικά βιαζόμαστε γιατί δεν μας επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία αυτή την στιγμή να κάνουμε τέτοια αντιμετώπιση. Το λέει και ο ΠΟΥ, μέσα στις χώρες που βιάστηκαν να άρουν τα μέτρα βάζει και την χώρα μας. Το είπε και ο κ. Τσιόδρας που είναι από τους πιο ειδικούς στην χώρα μας» συμπλήρωσε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Προσέθεσε μάλιστα πως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, επρόκειτο να ανοίξουν ξανά κάποια τμήματα που ήταν δύο χρόνια κλειστά ή υπολειτουργούσαν, κάτι που αναστέλλεται λόγω των νέων δεδομένων. «Τμήματα πολύ ειδικά του νοσοκομείου που τα χρειάζεται ο ελληνικός πληθυσμός που θέλει αυτές τις υπηρεσίες υγείας από ένα νοσοκομείο όπως είναι ο Ευαγγελισμός, τμήματα χειρουργικής, νευροχειρουργικής, εγκαυμάτων, τα οποία είναι κλειστά, είχαμε στο πλάνο να ανοίξουμε πλήρως αυτές τις κλινικές και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτή την στιγμή. Πιεζόμαστε από τις εισαγωγές και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Οι παθολογικές, πνευμονολογικές κλινικές του Ευαγγελισμού έχουμε κάνει εκατό συσκέψεις για να εξασφαλίσουμε βοήθεια από άλλες ειδικότητες προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι πνευμονολόγοι και οι παθολόγοι σε αυτόν τον όγκο της δουλειάς».

Ο κ. Μπουλμπασάκος επισήμανε «πρέπει να τα δούμε αυτά τα ζητήματα και δεν μπορούμε να λέμε έτσι εύκολα ότι θα πάμε σε άρση μέτρων, του πιστοποιητικού και άλλων. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό, πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, να μας καθορίσουν αυτά τι θα κάνουμε.
Υπάρχει ένας κόσμος που ξέρουμε ότι έχει υποκείμενα νοσήματα και δεν έχει εμβολιαστεί, υπάρχει κόσμος που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση, αυτός ο κόσμος είναι ευάλωτος, δεν βοηθάει και ο καιρός που ακόμα είναι κρύος και οπωσδήποτε έχουμε συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους».
Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, υποστήριξε ακόμη, πώς θα κρατηθεί η οικονομική δραστηριότητα χωρίς μείζονα προβλήματα και χωρίς να χάνονται άνθρωποι. «Όταν η πολιτεία δίνει σήμα στην κοινωνία ότι απελευθερωνόμαστε, δεν χρειαζόμαστε περιορισμούς, τι ατομική ευθύνη να απαιτήσεις μετά;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλμπασάκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος