Εκδήλωση για τον δια βίου εμβολιασμό στο Ηράκλειο Αττικής

Με τίτλο «Τα εμβόλια σώζουν ζωές», πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: “Το μήνυμα πως τα εμβόλια σώζουν ζωές ακόμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες ήταν το απόσταγμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, προκειμένου να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες για τον εμβολιασμό ενηλίκων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Δρ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος- Κακολύρης, έδωσε το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων που ο άνθρωπος πρέπει να πραγματοποιεί στην διάρκεια του βίου του προκειμένου να προστατευτεί από σοβαρές ασθένειες, συχνές και μεταδοτικές, μερικές εκ των οποίων παρουσιάζουν ακόμα και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Όπως ενδεικτικά είπε ο Δρ. Γαργαλιάνος – Κακολύρης, ακόμα και στην σύγχρονη εποχή, η γρίπη κοστίζει την ζωή σε 250.000 ανθρώπους το χρόνο παγκοσμίως, αριθμός που θα ήταν κατά πολύ μικρότερος εάν περισσότερος πληθυσμός είχε στην συνείδησή του την ανάγκη να εμβολιαστεί”.Εκδήλωση για τον δια βίου εμβολιασμό στο Ηράκλειο Αττικής«Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω, ως γιατρός και ο ίδιος, πως εν έτη 2018 πηγαίνοντας στο 2019 χρειάζεται να οργανώνουμε ομιλίες και να επιχειρηματολογούμε υπέρ των εμβολίων. Κάτι που στην σύγχρονη εποχή της επιστημονικής άνθησης αλλά και της ευρείας πληροφόρησης, έπρεπε να είναι και αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο. Μολονότι προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα να εμβολιάζεστε, σας καλώ να αποφασίσετε εντελώς μόνοι σας τι θα πράξετε, αφού όμως ακούσετε και επεξεργαστείτε αυτά που σας είπαμε.

Μπορώ να σας πω όμως τούτο: ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική και την αλληλεγγύη, σημαντικό κομμάτι της οποίας είναι και να κρατάμε τους δημότες μας ενημερωμένους και, κατά συνέπεια, Υγιείς», το μήνυμα του αντιδήμαρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Γιώργου Οικονομίδη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος