Εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στην Ελλάδα (video)

Με στόχο την παροχή προηγμένων θεραπειών σε παιδιά με καρκίνο, αρχίζει η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στην Ελλάδα. Το κέντρο βρίσκεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα».

Κύτταρα «serial killers» και γονίδια κατά παραγγελία με στόχο να αντικαταστήσουν ελαττωματικά γονίδια. Μπορούν να παρασκευαστούν πλέον στην Ελλάδα, στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά, στο Ογκολογικό νοσοκομείο της «Ελπίδας».

Όπως δήλωσε ο Ευγένιος Γουσέτης, επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας Νοσοκομείου “Ελπίδα”: “Τα συμβατικά φάρμακα είναι χημικές ουσίες…εδώ χρησιμοποιούμε κύτταρα τα οποία αφού τροποποιούμε κάνουμε έγχυση στους ασθενείς”.

Ασθένειες όπως οξείες λευχαιμίες και κληρονομικά νοσήματα θα αντιμετωπίζονται πλέον αποκλειστικά στη χώρα μας ακόμα και αν αποτυγχάνουν οι συμβατικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα” διέθεσε 1 εκατομμύριο ευρώ για τον εξοπλισμό του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας, του μοναδικού στην Ελλάδα για παιδιά. Τα εγκαίνια έγιναν το πρωί παρουσία της προέδρου της «Ελπίδας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος