Τεστ νοημοσύνης για σκύλους από Βρετανούς ερευνητές

Να λοιπόν  που ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου  απέκτησε το δικό του τέστ  ευφυΐας . Οι σκύλοι έχουν νοημοσύνη που, όπως και στους ανθρώπους, μπορεί να μετρηθεί με τα κατάλληλα τεστ IQ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής τη δρα Ρόζαλιντ ‘Αρντεν και τον δρα Μαρκ ‘Ανταμς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα νοημοσύνης “Intelligence“, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», δημιούργησαν ένα πρωτότυπο τεστ, που χρησιμοποίησαν για να αξιολογήσουν την εξυπνάδα 68 σκυλιών. Το τεστ διήρκεσε σχεδόν μια ώρα για κάθε ζώο, περίπου όσο και για έναν άνθρωπο.

Το τεστ περιλάμβανε δοκιμασίες προσανατολισμού, διάκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές ποσότητες τροφής, ικανότητας να ακολουθούν την χειρονομία ενός ανθρώπου που έδειχνε ένα αντικείμενο κ.α. Όπως διαπιστώθηκε, αν ένας σκύλος τα κατάφερνε καλά σε μια δοκιμασία, έτεινε να είναι εξίσου καλός και στις υπόλοιπες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους που κάνουν τεστ «γενικής νοημοσύνης» (IQ).

Όπως είπε η ‘Αρντεν, «όπως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, έτσι και οι σκύλοι, ακόμη και της ίδιας ράτσας».

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα μόνο. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε ένα τεστ νοημοσύνης για σκύλους, που θα είναι αξιόπιστο και εύκολο.. Οι σκύλοι, άλλωστε, δείχνουν άκρως πρόθυμοι για κάτι τέτοιο και φαίνεται να απολαμβάνουν την όλη διαδικασία του τεστ», δήλωσε ο ‘Ανταμς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος