Προς πώληση το ιδιωτικό νησί Μότου Τιάνο στη Γαλλική Πολυνησία

Σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 6 εκατομμύρια δολάρια πωλείται το ιδιωτικό νησί Μότου Τιάνο στη Γαλλική Πολυνησία, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το νησί των 160 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στη Ραϊατέα, το δεύτερο μεγαλύτερο από τα Νησιά Σοσιετέ, μετά την Ταϊτή, θα τεθεί προς πώληση στις 23 Αυγούστου από το μεσιτικό γραφείο Concierge Auctions.

Το ιδιωτικό νησί έχει καταρράκτες, βουνά, τροπικούς κήπους, παραλίες με λεπτή άμμο. Είναι ιδανικό για υποβρύχια κατάδυση και θαλάσσια σπορ. Στα νερά του εμφανίζονται δελφίνια, σαλάχια και μικροί υφαλοκαρχαρίες.

Στην επιφάνεια του νησιού είναι χτισμένο ένα παραδοσιακό πολυνησιακό σπίτι, με τρία υπνοδωμάτια και αρκετές κλίνες (για 15 καλεσμένους). Στην πλωτή προβλήτα δένεται ένα σκάφος, απαραίτητο για τις μετακινήσεις. Στο νησί δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, αφού υπάρχουν μόνο θαλάσσιοι δρόμοι.

“Η ζωή στο Μότου Τιάνο είναι ήσυχη, ξεκούραστη και το σπίτι αυτό θα μας λείψει πολύ, αλλά πλησιάζουμε στη σύνταξη και αποφασίσαμε το ωραίο μας ακίνητο να διαβιβαστεί σε άλλον ιδιοκτήτη”, δήλωσε στην ιστοσελίδα Mansion Global ο τωρινός ιδιοκτήτης του νησιού, Τζιμ Σίμπσον, που μένει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο με τη σύζυγό του.

Η μεσιτική εταιρία διευκρινίζει ότι από το νησί απέχει 5 λεπτά με το πλοίο η Ραϊατέα, 20 λεπτά η πρωτεύουσα Ουτουρόα, που διαθέτει αεροδρόμιο, πολλά καταστήματα και νοσοκομεία. Το Μπόρα Μπόρα απέχει μια ώρα από το νησί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Paris Match

Φωτογραφία: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος