Θετική εξέλιξη για το πάρκο Αμπελοκήπων – Ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αθηναίων

Παραμένει χώρος πολύτιμος για τις ανάσες των κατοίκων του κέντρου και των διερχομένων το πάρκο στο Μετρό «Αμπελόκηποι», που όλο το προηγούμενο διάστημα η ύπαρξή του τέθηκε σε κίνδυνο.

“Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα”, τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου «Μετρό Αμπελόκηποι».

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένοι φορείς: Χαιρετίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Αυγούστου 2020, με την οποία προστατεύεται το πάρκο, δίπλα στο σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι επί της Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου έκτασης 830 τετρ. μέτρων από την εμπορευματοποίηση-τσιμεντοποίηση, που δυστυχώς επιδιώκει ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του χώρου, που είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο, υιοθέτησε το ψήφισμα των φορέων μας δηλαδή: «Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο και παράλληλα να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και άδειες» Η οριστική απόφαση για την τροποποίηση θα ληφθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ώρα 5 μμ, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Δ/νσης Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αθηναίων.

Η ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους κατοίκους, πως οι αγώνες μας, όταν υπάρχει ενότητα, πείσμα, και επιμονή, μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα. Από την πλευρά μας, χωρίς καμία επανάπαυση θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις. Ήδη έχουμε διαβιβάσει στο Δήμο Αθηναίων, εμπεριστατωμένο Σχέδιο Εισήγησης, για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου.

Τα πάρκα είναι η ανάσα της πόλης και η πυκνοδομημένη Αθήνα δεν αντέχει να χάσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο πρασίνου από  τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της. Τα πάρκα σε μια εποχή αποξένωσης και ατομικισμού είναι μια όαση επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής δημιουργίας, γι αυτό χρειάζονται την προστασία όλων μας”.

Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας

Σχετικές ειδήσεις:

Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση φορέων για διατήρηση του πρασίνου

Αμπελόκηποι: Δραστηριότητες φορέων για το πάρκο στο σταθμό του Μετρό

Παρέμβαση φορέων των Αμπελοκήπων για δύο χώρους πρασίνου

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ