Παρέμβαση φορέων των Αμπελοκήπων για δύο χώρους πρασίνου

Tην αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο πάρκο στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι» στη γωνία Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Βουρνάζου, ζητούν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο σύλλογοι: “Αυτός ο από την κατασκευή του μετρό διαμορφωμένος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου παρουσιάζεται στο μεγαλύτερο μέρος του ως οικόπεδο οκτακοσίων είκοσι τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), νομικού προσώπου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Το Ίδρυμα αποφάσισε το 2016 να «αξιοποιήσει» αυτή τη φερόμενη ιδιοκτησία του. Τρία χρόνια αργότερα, στις 12 Ιουνίου 2019, ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και είχαν προκηρυχθεί οι Βουλευτικές, μίσθωσε το ακίνητο σε ιδιωτική εταιρεία η οποία εξέδωσε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων οικοδομικές άδειες για να κατασκευάσει δυο κτίσματα 120 τετραγωνικών μέτρων με χρήση εμπορικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και βιοκλιματικής αίθουσας καθώς και τρεις θέσεις στάθμευσης”.

Το αίτημά τους έχει αποδέκτη το Δήμο Αθηναίων ζητώντας να μην εκδίδονται οικοδομικές άδειες για το συγκεκριμένο χώρο, για τον οποίο προτείνουν την ένταξή του στην Περιοχή Ανάπλασης των Κουντουριώτικων, που προβλέπεται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, καθώς και να γίνει αναστολή των εργασιών στο χώρο.

Επίσης παρέμβαση γίνεται και για το παρκάκι μισού στρέμματος επί της οδού Λ.Ριανκούρ μεταξύ των οδών Πάγκα και Λασκαρίδου (δόθηκε ως εργοτάξιο παρακείμενης οικοδομής).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπωνς αναφέρει ότι “ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να διευρύνει το πεζοδρόμιο μπροστά απ’ το παρκάκι από πλάτος 1,60m σε πλάτος 2.80m σε όλο το μήκος του πάρκου (δηλαδή 50m) , καταστρέφονται έτσι χώρος πρασίνου 60m2 (50m x 1,20 = 60m2) , με το πρόσχημα προσβασιμότητας και από τα Αμεα, επιχείρημα που δεν ευσταθεί αφού σ’ όλο το μήκος της Λ.Ριανκούρ το πεζοδρόμιο έχεις πλάτος 1,60m”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ