Στο δήμο Παύλου Μελά οι πολίτες ενημερώνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Array

Στον περιβαλλοντικά ταλαιπωρημένο, όπως και το σύνολο σχεδόν της Δυτικής Θεσσαλονίκης, δήμο Παύλου- Μελά οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να γνωρίζουν τις συνθήκες ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα αντιμετωπίσουν βγαίνοντας από το σπίτι τους.

Η ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης που λειτουργεί στο δήμο παρέχει  περιβαλλοντική πληροφόρηση στους πολίτες και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Όπως υποστήριξε μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο καθηγητής του τμήματος Χημικών του Περιβάλλοντος του ΔΠΘ Σπύρος Ραψομανίκης, πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια στον ΟΤΑ που την υλοποιεί αν και χρειάζονται πολύ περισσότερα για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πυκνοδομημένες αστικές περιοχές. Όπως τόνισε, οι σύγχρονοι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν πως όταν έχουν κάτι να επισημάνουν ή να καταγγείλουν για το περιβάλλον είναι πιο αποτελεσματικό να προτιμούν τα έγγραφα αιτήματα καθώς scripta manent και τα γραπτά που μένουν είναι πιο ισχυρά από οποιοδήποτε τηλεφώνημα σε κάποιον φορέα. Επιπλέον επειδή όποιος γνωρίζει τα δικαιώματα του μπορεί να πετύχει περισσότερα ο κ. Ραψομανίκης υπενθύμισε πως η νομοθεσία που αφορά τα ανεκτά από τον άνθρωπο όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι πολύ σημαντική και υπερέχει οποιουδήποτε νομοθετήματος προστατεύει τα δικαιώματα όποιου ρυπαίνει.

Τέλος σημασία έχει να ξέρουν όλοι, πολίτες και δημοτικοί ή άλλοι άρχοντες ότι οι ακραίες λύσεις δεν έχουν θέση στο θέμα της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Σύμφωνα με τον κ. Ραψομανίκη πιο ουσιαστικά αποτελέσματα θα έχει πχ όποιος παρακάμψει την κυκλοφορία των οχημάτων μία μέρα με ιδιαίτερη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από κάποιον που θα την απαγορεύσει τελείως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος