Ρωσία: Πάνω από 2.500 φώκιες ξεβράστηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας

Array

Περισσότερες από 2.500 νεκρές φώκιες έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη νότια Ρωσία στην περιοχή του Νταγκεστάν.

Σύμφωνα με το υπουργείο φυσικών πόρων του Νταγκεστάν «κατά μήκος όλης της ακτής της Κασπίας Θάλασσας στην επικράτεια μας, ειδικοί περιβαλλόντολογοι εργάζονται ακατάπαυστα για την καταμέτρηση του αριθμού των νεκρών ζώων».

Οι αρχές του Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τον θάνατο των ζώων, αλλά πιθανότατα πέθαναν από φυσικά αίτια. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι συνεχίζονται.

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι στο Νταγκεστάν ανάφεραν αρχικά το Σάββατο ότι βρέθηκαν 700 νεκρές φώκιες στην ακτή, ωστόσο την Κυριακή και μετά από ευρύτερη επιθεώρηση ο αριθμός εκτοξεύτηκε στις 1700 και σήμερα στις 2500. Ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Περιβάλλοντος της Κασπίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της λαθροθηρίας. Μάλιστα κάποιες ήταν νεκρές εδώ και εβδομάδες.

Εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλιείας και εισαγγελείς επιθεώρησαν την ακτογραμμή και συνέλεξαν δεδομένα για εργαστηριακή έρευνα, κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν ρύποι.

Και άλλα παρόμοια περιστατικά κατά το παρελθόν είχαν αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος του πληθυσμού τους στην Κασπία είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με την υπηρεσία αλιείας υπολογίζεται μεταξύ 270.000-300.000, ενώ το Κέντρο Προστασίας Περιβάλλοντος κατεβάζει τον αριθμό στις 70.000 φώκιες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος