Πυρκαγιές – Η επόμενη μέρα: Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμύρες ― Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς (video)

Στην κατάσταση την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές αναφέρθηκε η καθηγήτρια Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκη Ευελπίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Για τις πληγείσες περιοχές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη, άμεση προτεραιότητα, όπως επισήμανε η ίδια, είναι να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις διαφορετικές εμπλεκόμενες με το θέμα ειδικότητες. «Την ώρα που τελειώνει η πυρκαγιά σε κάθε περιοχή, πρέπει να ξεκινήσουμε» σημείωσε σχετικά.

Με έντονες επερχόμενες βροχοπτώσεις το νερό δεν θα μπορέσει να συγκρατηθεί με τίποτα, στα υψώματα, λόγω της έλλειψης βλάστησης πλέον, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους οικισμούς, τόνισε ακόμη η κ. Ευελπίδου.

Για τον αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές μίλησε και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ σε θέματα περιβάλλοντος Κίμων Χατζημπίρος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Πρέπει να προστατευθεί η φυσική αναγέννηση του δάσους που θα αρχίσει με τις πρώτες βροχές το χειμώνα και αφετέρου πρέπει να γίνουν ορισμένα έργα, για να περιοριστεί η διάβρωση, κατολισθήσεις, οι λασποροές και γενικότερα τα πλημμυρικά φαινόμενα» είπε σχετικά.

«Είναι απαραίτητη η προστασία των καμένων εδαφών για την αναγέννηση του δάσους» πρόσθεσε ο κ. Χατζημπίρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος