ΟΗΕ: Δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές και πόσιμο νερό

Array

Στις μέρες μας που η τεχνολογία καλπάζει η παραδοχή ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορονοϊού χωρίς τη δυνατότητα να πλένουν τα χέρια τους ανησυχεί τον ΟΗΕ που από το 1992 αφιέρωσε την 22η Μαρτίου στο πολυτιμότερο ίσως κοινωνικό αγαθό. «Τι σημαίνει το νερό για σένα;» είναι το ερώτημα που θέτει ο διεθνής οργανισμός για να μας κάνει να αναλογιστούμε τη σημασία του νερού παγκοσμίως.

Τα στοιχεία πάντως είναι αμείλικτα και κάνουν το στόχο του ΟΗΕ για πρόσβαση όλων των ανθρώπων σε πόσιμο και σε ασφαλές τρεχούμενο νερό ως το 2030, να φαντάζει εξωπραγματικός.

Σήμερα 2,2 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, 4,2 δισ. δεν διαθέτουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις αποχέτευσης ενώ 3 δισ. άνθρωποι δεν έχουν στη διάθεσή τους -εν μέσω πανδημίας- τρεχούμενο νερό και σαπούνι.

Η κατάσταση είναι απογοητευτική και για τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ όπως θα δείτε στο αφιέρωμα που προβλήθηκε σήμερα στο Ο3 της ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τη UNICEF το πιο ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά πλήττονται περισσότερο από τη σημερινή πραγματικότητα αφού ένα στα πέντε παιδιά του πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε αρκετό νερό για να ξεδιψάσει ενώ ως το 2040 ένα στα τέσσερα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών θα ζουν σε περιοχές με έντονη λειψυδρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος