Ο Ντι Κάπριο κατά της απόφασης Τραμπ για το Κλίμα

“Σήμερα, ο πλανήτης μας υποφέρει. Είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναλάβουμε δράση”, έγραψε στο Twitter ο 43χρονος ηθοποιός και ακτιβιστής για το περιβάλλον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Η συμφωνία, που επετεύχθη στο Παρίσι το 2015, πραγματοποιήθηκε μετά από τη δέσμευση των χωρών που την υπογράφουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, προκειμένου να προστατευθεί ο πλανήτης από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή, παραλαμβάνοντας το ‘Οσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου το 2016, αναφέρθηκε ξανά στο περιβάλλον. Τότε είχε πει: “Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο επιτακτική απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη του πλανήτη και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά, μαζί, και να πάψουμε να χρονοτριβούμε. Πρέπει να στηρίξουμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που δεν μιλούν για τους μεγάλους ρυπαντές αλλά μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους αυτόχθονες λαούς παγκοσμίως, για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων των μη προνομιούχων εκεί έξω, οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο από αυτήν. Για τα παιδιά των παιδιών μας και γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω, των οποίων τις φωνές έπνιξε η απληστία των πολιτικών”.

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα, ο Ντι Κάπριο είχε γράψει στο Twitter: “@realDonaldTrump, Ελπίζω να λάβεις σήμερα την ηθική απόφαση να προστατεύσεις τις μελλοντικές γενιές”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / The Independent

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος