Ένθετο Περιβάλλον: Οι άνθρωποι χτίζουν δρόμους και στη σελήνη

Η εξερεύνηση της σελήνης είναι προ των πυλών Για να συμβεί αυτό θα χρειαστούν υποδομές μετακίνησης και διαβίωσης των αστροναυτών. Έτσι ξεκίνησαν οι πειραματισμοί για την κατασκευή οδοποιίας στη σελήνη.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Με τα ακραία φαινόμενα να γίνονται όλο και πιο φονικά, το διακύβευμα στη φετινή Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα για τη διεθνή είναι να αποφασίσει την οριστική απόσυρση ορυκτών καυσίμων, που ευθύνονται για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης.

Ωστόσο στο ζήτημα αυτό υπάρχουν διαφωνίες και εντός της Ευρώπη, που διατυμπανίζει ότι είναι υπέρ της απόσυρσης ορυκτών καυσίμων,  αφήνοντας, όμως,   διάπλατα ανοιχτό παράθυρο εξαίρεσης για μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, εφόσον αυτές, μαζί με τα ορυκτά καύσιμα, χρησιμοποιούν αμφιλεγόμενες τεχνολογίες δέσμευσης των αερίων του θερμοκηπίου.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Θερμόπληκτα, πυρόπληκτα και πλημμυρόπληκτα . Χιλιάδες ζώα χάθηκαν σε καύσωνες, φωτιές και πλημμύρες φέτος στην Ελλάδα . Όσα επέζησαν,  μεταφέρθηκαν σε σταθμούς πρώτων βοηθειών που λειτουργούν σε εθελοντική βάση και παραμένουν για νοσηλεία. Όμως είναι ανάγκη  η πολιτεία να δημιουργήσει μια μονάδα περίθαλψης για την άγρια ζωή, καθώς οι δυνατότητες των εθελοντικών οργανώσεων να ανταπεξέλθουν τόσο στο κόστος , όσο και στον όγκο των περιστατικών, έχουν εξαντληθεί.

Επιμέλεια- Παρουσίαση: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος