Ένθετο Περιβάλλον: Η επιστροφή των λύκων στην Ευρώπη

Η επιστροφή του λύκου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι μια επιτυχία του προστατευτικού πλαισίου για το είδος, που θεσμοθέτησε η Ευρώπη.

Και μπορεί πράγματι ο λύκος να επιχειρεί εισβολές στα κοπάδια, όμως δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, αλλά αντίθετα εξισορροπεί τα οικοσυστήματα, ελέγχοντας και τον πληθυσμό των αγριογούρουνων.

Στην Ελλάδα ο λύκος κατέβηκε νοτιότερα, και μέχρι της Αττική,  αλλά παρακολουθείται στενά από επιστημονικές ομάδες της Καλλιστώ, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.   Η έρευνα παρέχει  τα εργαλεία για αποφυγή δυσάρεστων επισκέψεων των λύκων στα κοπάδια.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για το Περιβάλλον του ΕΡΤNEWS

Υπερφιλόδοξη πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Προτείνει 90% μειωση των αερίων του θερμοκηπίου με απόσυρση πετρελαίου και αερίου.

Για να αποτραπεί ο κλιματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, να συγκρατηθεί η θερμοκρασία της γης σε ανεκτά επίπεδα κάτω από +1,5ο C,  η επιστημονική επιτροπή της Ευρώπης για το κλίμα εξέτασε πάνω από 1000 κλιματικά σενάρια και κατέληξε στις προτάσεις για μηδενισμό  των αερίων του θερμοκηπίου ως το 2050.

Έρευνα-Παρουσίαση: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος