Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα από το WWF Ελλάς και το ΕΕΛ/ΛΑΚ

Array

Πόσοι από εμάς έχουμε προσπαθήσει να αναφέρουμε μια περιβαλλοντική υποβάθμιση στις αρμόδιες αρχές και δεν τα καταφέραμε ή έχουμε «χαθεί» μέσα στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο, τις άπειρες και αντιφατικές νομοθετικές διατάξεις και στην αδυναμία πρόσβασης σε σημαντικές πληροφορίες;

Για το λόγο αυτό το WWF Ελλάς πραγματοποιεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο The Cube Athens (11.00 π.μ.) το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο δια ζώσης μαζί με τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες σε αυτό να μάθουν πώς θα μπορέσουν να λάβουν μέρος τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά στη διαμόρφωση αποφάσεων για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τις δημόσιες διαβουλεύσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ΕΔΩ.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στις 5.30 μ.μ. η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς διοργανώνει μία διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με στόχο την από κοινού συνδιαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου δημόσιας συμμετοχής με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής να είναι σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το στόχο και το πρόγραμμα των εργαστηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν στην ιστοσελίδα https://bit.ly/3uvPdSZ

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν 4 επιπλέον εκπαιδευτικά εργαστήρια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Τα εργαστήρια διεξάγονται στο πλαίσιο του έργου: «Πολίτες για το περιβάλλον: Η εκπαίδευση ως εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων».

Πηγή: WWF Ελλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος