Αποπνικτική η ατμόσφαιρα το βράδυ στην πόλη του Βόλου- Στο κόκκινο τα μικροσωματίδια

Ταβάνι” έχουν πιάσει τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου, με αποπνικτική ατμόσφαιρά κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Το απόγευμα και προς το βράδυ της χθεσινής ημέρας, Κυριακή 18:00 και 23:00, καταγράφηκαν οι υψηλότερες συγκεντρώσεις και σύμφωνα με τους μετρητές της ερευνητικής ομάδας GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μικροσωματίδια έδειχναν πάνω από τα 150μg/μ3, όταν το όριο είναι μόλις 25μg/m3. Η υψηλότερη τιμή της χθεσινής μέρας σημειώθηκε 10 λεπτά περίπου πριν τις 11 το βράδυ με τα μικροσωματίδια να φτάνουν στα 190μg/μ3.

Οι υψηλές τιμές των μικροσωματιδίων έχουν ως συνέπεια τη δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα ευάλωτες ομάδες να βρεθούν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου.

Εκτός την χθεσινής ημέρας ιδιαίτερα δύσκολη ήταν και η πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, οπότε οι 12 μετρητές της ερευνητικής ομάδας GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδειχναν τα μικροσωματίδια να είναι στα ύψη, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 156,67μg/μ3.

Εν τω μεταξύ η μυρωδιά του καπνού και του ξύλου καθώς και η αίσθηση ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις ήταν  διάχυτη στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος