Aνέβηκαν στην κορυφή στα Γεράνεια Όρη για διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου η ανάβαση στα Γεράνεια Όρη, που διοργάνωσαν οι ορειβατικοί σύλλογοι της Κορίνθου και του Λουτρακίου, με στόχο την ανάδειξη της αξίας του φυσικού περιβάλλοντος και την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Όπως αναφέρει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου: «Πραγματοποιήθηκε χθες από πλήθος κόσμου η δράση ανάβασης στα Γεράνεια, η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα “ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια”, τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και όλοι μαζί ανέβηκαν στην κορυφή Πίντιζα των Γερανείων φωνάζοντας όχι στην εγκατάσταση 142 ανεμογεννητριών. Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την εξαίρεση των Γερανείων από οποιαδήποτε παρέμβαση κι’ εγκατάσταση».

Aνέβηκαν στην κορυφή στα Γεράνεια Όρη για διαμαρτυρία κατά των ανεμογεννητριών

Από την πλευρά του ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου επισημαίνει: «Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το βουνό υπάρχει ελπίδα. Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν να αφανίσουν ότι έχει απομείνει από πράσινο στο βουνό των Γερανείων, ότι είμαστε εδώ, και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε των πνεύμονα πρασίνου που έχει απομείνει».

Σχετική είδηση: Ανάβαση Ορειβατικών Συλλόγων στα Γεράνεια Όρη ενάντια στα αιολικά πάρκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος