Αναβαθμίζεται το θαλάσσιο περιβάλλον στην Ελευσίνα

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες αναβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος στην Ελευσίνα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, με τις άοκνες προσπάθειες του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας. Ήδη ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ έχει απομακρύνει 14 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια από την περιοχή.

Η τελευταία απομάκρυνση έγινε  από τον ιστορικό λιμένα του Φονιά στην Ελευσίνα και ήταν το ξύλινης κατασκευής επιβατηγό-τουριστικό σκάφος “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΤΡΗΜ” (πρώην ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) Ν.Π. 9721, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον πλοιοκτήτη του και βυθίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στον λιμενίσκο του Φονιά όπου ήταν ελλιμενισμένο από το 2016.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός: «Κατά τις εργασίες απομάκρυνσης του ναυαγίου δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση καθότι το σκάφος δεν έφερε μηχανές. Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κατά την επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους από τον βυθό, το ξύλινο σκαρί διαλύθηκε λόγω της πολύμηνης παραμονής του στο νερό. Τα συντρίμμια (ξύλινα μέρη) απομακρύνθηκαν από την θάλασσα με μηχανικά μέσα, φορτώθηκαν σε τράκτορα και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο ανακύκλωσης αποβλήτων. Το έργο ολοκληρώθηκε με τον καθαρισμό του θαλάσσιου χώρου και του σημείου της προβλήτας όπου έγιναν οι εργασίες, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενδελεχής έλεγχος καθαρισμού του βυθού με την χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού (υποβρύχια κάμερα).

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου δύτη και υπό την επίβλεψη στελεχών του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος