Μια ανακάλυψη σε σχέση με τον «κόκκινο» πλανήτη θα ανακοινώσει η NASA

Στην ανακοίνωση μιας μεγάλης επιστημονικής ανακάλυψης, σχετικής με τις έως τώρα έρευνες στον πλανήτη Άρη, πρόκειται να προβεί σήμερα η NASA, στις 18:30 ώρα Ελλάδος.

Η ανακοίνωση, που έχει προκαλέσει την αγωνία και την περιέργεια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και δύο επιστήμονες (Λουζέντρα Οζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και Αλφρεντ ΜακΓιούεν του University of Arizona), οι οποίοι έχουν μελετήσει φωτογραφίες από την επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη και ισχυρίζονται ότι, στον πλανήτη Άρη υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

Μια τέτοια ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Άρη, αλλά θα σήμαινε επίσης πολλά και για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών της NASA στον συγκεκριμένο πλανήτη στη δεκαετία του 2030. Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια πιθανολογείται ότι αποτελεί και το περιεχόμενο της σημερινής αποκάλυψης στην οποία πρόκειται να προβεί το απόγευμα η NASA.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου από την διαδικτυακή τηλεόραση της NASA. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου, επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος