«Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;»

Το Σάββατο 9 Απριλίου, ο καθηγητής στο Tμήμα Mηχανικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δρ Γουόλπερτ, στην ομιλία του με τίτλο «Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;», έρχεται στο Athens Science Festival για να ξεναγήσει το κοινό στην πολυπλοκότητα που συνοδεύει την κάθε φαινομενικά φυσική και αβίαστη κίνηση μας και να αποκαλύψει γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να φτιάξουμε μηχανές που εκτελούν εξίσου επιδέξιες κινήσεις.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τρίτη χρονιά από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη». Κατά τη διάρκεια του Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

«Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;»

Τι λείπει από ένα ρομπότ για να περπατήσει σαν άνθρωπος; Γιατί καταλήξαμε να έχουμε εγκέφαλο;

«Αν ο εγκέφαλος ήταν τόσο απλός ώστε να μπορούμε να τον κατανοήσουμε, τότε θα ήμασταν τόσο απλοί που δεν θα καταφέρναμε να τον κατανοήσουμε», έλεγε χαρακτηριστικά ο Nοτιοαφρικανός επιστήμονας-ζωολόγος Λάιαλ Γουάτσον.

«Γιατί υπάρχει ο εγκέφαλος;»Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να αποθαρρύνει, αλλά αντιθέτως να «κεντρίζει» την περιέργεια και να θρέφει την επιμονή των νευροεπιστημόνων, που μεταξύ πολλών άλλων μυστηρίων, αναζητούν την αιτία δημιουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Μήπως εξελίχθηκε για να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες μας για επικοινωνία; Μήπως διογκώθηκε για να αποθηκεύσει περισσότερες πληροφορίες; Ο νευροεπιστήμονας Ντάνιελ Γουόλπερτ επιμένει ότι ο εγκέφαλος υπάρχει για έναν και μοναδικό λόγο: για να μας χαρίζει την κίνηση.

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, ο καθηγητής στο Tμήμα Mηχανικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δρ Γουόλπερτ, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα που μας προβληματίζουν όλους και κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας.


Info:

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ώρα: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Athens Science Festival 2016

5-10 Απριλίου 2016

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

www.athens-science-festival.gr

www.youtube.com/user/athensciencefestival

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος