Γ. Δημητρίου: Κινεζική και δυτική ιατρική-μία αναπτυσσόμενη σχέση (audio)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει πλέον να ενταχθούν οι παραδοσιακές θεραπευτικές μέθοδοι της κινεζικής ιατρικής στην εκπαίδευση και στις πρακτικές της Δυτικής ιατρικής επεσήμανε ο κ. Γιάννης Δημητρίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής – EΣΚΙ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ).

Μιλώντας στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε εκτενώς στην ημερίδα που διοργανώθηκε στα τέλη Απριλίου και είχε θέμα τις θεραπευτικές μεθόδους και την φιλοσοφία της κινεζικής ιατρικής όπου παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του κινεζικού υπουργείου υγείας καθώς και στελέχη του Ευρωπαϊκού Συλλόγου κινεζικής ιατρικής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι πλέον στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στον Καναδά η κινεζική ιατρική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, καθώς όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για αποτελεσματικές παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους. Τέλος ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε εκτενώς στις σχετικές μεθόδους θεραπείας: βελονισμό, θερμοθεραπεία, βεντουζοθεραπεία καθώς και θεραπείες με βότανα. Ο κ. Δημητρίου σημειώνει ότι και στην Ελλάδα είχαμε ανάλογες τέτοιες θεραπείες αλλά έχουν ατονήσει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος