Emtech France 2017: Το μέλλον είναι ήδη εδώ!

Ποια είναι η θέση του ανθρώπου σε έναν κόσμο που διαμορφώνεται συνεχώς από τις τεχνολογικές εξελίξεις και κατά πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θέτουν αυτές οι αλλαγές είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο Emtech France που διοργανώνει το περιοδικό MIT Technology Review στην Τουλούζη στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Τουλούζη θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που θα φιλοξενήσει τη διήμερη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας, οι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες και τις μελλοντικές τάσεις στους τομείς της νευροεπιστήμης, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της τεχνολογίας τροφίμων, προκειμένου να κατανοήσουν το ρόλο του ανθρώπου ως παράγοντα στο πλαίσιο των τεχνολογικών εξελίξεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, επιστήμονες με διαφορετικό υπόβαθρο, γνώσεις και ενδιαφέροντα, θα συζητήσουν για τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες και για τις καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυσή τους. Στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν, εκτός από τους επιστήμονες και επιχειρηματίες, επενδυτές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιοι φορείς. Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα και τις αλλαγές στον τομέα της εργασίας καθώς και την ανάγκη ηγετικών στελεχών για το μέλλον των εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 10 startup θα παρουσιάσουν το έργο τους στο επενδυτικό φόρουμ “Start & Meet-UP” και θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Καλύτερο Tech Startup της Χρονιάς» που θα απονείμει η Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εκπροσώπους του προγράμματος French Tech και του MIT Technology Review.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος