ertnews.gr

Aυτόματη πρόσθεση ετικετών σε βίντεο ετοιμάζει το Facebook

14/04 13:56
Aυτόματη πρόσθεση ετικετών σε βίντεο ετοιμάζει το Facebook

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του ετήσιου συνεδρίου του Facebook (F8 developer conference), η εταιρεία αποκάλυψε ότι εργάζεται συστηματικά για να επιτύχει την αυτόματη πρόσθεση ετικετών σε βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Joaquin Quiñonero Candela, διευθυντής εφαρμοσμένης μηχανικής μάθησης του Facebook, ανέφερε πως το video tagging θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση ατόμων στα βίντεο. Οι ετικέτες θα προστίθενται σε συγκεκριμένα καρέ (frames), όπου το άτομο θα εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βίντεο. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες θα είναι σε θέση να βρίσκουν εύκολα βίντεο με συγκεκριμένα άτομα, αλλά και να κάνουν γρήγορη προώθηση προς την ακριβή στιγμή εμφάνισης τους στο βίντεο.

Aυτόματη πρόσθεση ετικετών σε βίντεο ετοιμάζει το Facebook

Η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει ισχυρή τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη επισήμανση φίλων στις φωτογραφίες.

Το Facebook είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας, που αναπτύσσουν ισχυρά συστήματα αναγνώρισης, τα οποία θα χρησιμοποιούν τις μηχανικές γνώσεις για ανάλυση πολυμέσων (φωτογραφιών, βίντεο) με σκοπό τη ταυτοποίηση προσώπων και αντικειμένων.

Πηγή: Mashable

Φωτογραφία: DAVE GERSHGORN/TWITTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version