Ένθετο Οικονομία: Ταμείο ανάκαμψης – Δάνεια για επενδύσεις ύψους 1,8 Δισ. Ευρώ έως τις 31/10

Η Αθήνα αναμένει την απόφαση της Κομισιόν για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 3,5 δις. ευρώ.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχαν υπογραφεί 41 συμβάσεις για επενδυτικά σχέδια ύψους 1,8 δις. ευρώ. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί είναι στο 1,1% και η μέση διάρκεια αποπληρωμής στα 11 έτη.

Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myΘΕΡΜΑΝΣΗ για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Με βάση τα όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 9 Δεκεμβρίου με τα πρώτα ποσά να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

Σε νέες μειώσεις σε μόλις δύο μέρες από την πρεμιέρα του καλαθιού του νοικοκυριού προχώρησαν δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός καλαθιού για πολίτες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή.

Στην αποστολή e-mail σε περίπου 20.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν τήρησαν τους όρους χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής προχώρησε η ΑΑΔΕ ζητώντας να επιστρέψουν το σύνολο της ενίσχυσης και μάλιστα εντόκως. Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, παγώνουν τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, ρυθμισμένες και μη. Αντίστοιχη απόφαση εξετάζεται από τον ΕΦΚΑ για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι καταγγελίες πολιτών για επιχειρήσεις, που είτε δεν εκδίδουν έγκυρες αποδείξεις, είτε τα στοιχεία των παραστατικών αυτών αποθηκεύονται παραποιημένα στους σχετικούς μηχανισμούς και τελικά στο myDATA. Σειρά είχε αυτή τη φορά πρατήριο καυσίμων στο Χαλάνδρι, στο οποίο οδηγήθηκαν οι ελεγκτές, μετά από επώνυμες αλλά και ανώνυμες καταγγελίες καταναλωτών.
Μετά τη διενέργεια ελέγχων από την ειδική ομάδα της ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πρατήριο δεν εξέδιδε αποδείξεις αλλά και ότι είχε παραποιήσει το σύστημα εισρών – εκροών. Το πρατήριο καυσίμων σφραγίστηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται και επεκτείνεται στο σύνολο των βιβλίων και παραστατικών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών επιδείνωσε το κύμα ακρίβειας σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την κρίση του κόστους ζωής στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος