Ένθετο Οικονομία: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ υποχωρώντας κάτω από τα 90 ευρώ η μεγαβατώρα, στα 87 κλείνοντας την Πέμπτη στα 91,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα, (ΚΑΡΤΑ) που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου 6μηνου.  Ως βασικές αιτίες της πτωτικής τροχιάς που ακολουθείται τις τελευταίες ημέρες θεωρούνται η απόφαση των ευρωπαίων υπουργών ενέργειας για την επιβολή του πλαφόν, οι εισαγωγές ρεκόρ LNG, η αυξημένη παραγωγή αιολικής ενέργειας και τα πληρέστερα από τα κανονικά αποθέματα. Πάντως, το μεγάλο στοίχημα παραμένει η επόμενη άνοιξη, όταν και το πλαφόν θα τεσταριστεί σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης, καθώς τότε εκτός από τις τρέχουσες ανάγκες, αναμένεται να ξεκινήσει η προσπάθεια για πλήρωση των αποθηκευτικών χώρων της Ε.Ε.

Η άνοδος των τιμών στο ρεύμα οδήγησε σε διπλασιασμό του ποσού της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα τον Ιανουάριο. Στα 840 εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος εκ των οποίων τα 470 εκατ. αφορούν νοικοκυριά.  Από 2,8 έως 18,8 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας, μετά την επιδότηση ανάλογα τον πάροχο.

Ένθετο Οικονομία: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου

Ένθετο Οικονομία: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίουΈνθετο Οικονομία: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου

Eυκαιρία για τους νέους να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και ειδικά τα παλαιά ακίνητα αποτελεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ανακαινίζω». Μέσω του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα σε νέους ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους. Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ανακαινίζω» αδιαμφισβήτητα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη αξιοποίησης του παλιού κτιριακού αποθέματος της χώρας ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν την περιουσία τους σε μία εξαιρετικά ακριβή πλέον αγορά ακινήτων, επισημαίνει ο κ Γιάννης Κυριακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ.

To Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών της Οξφόρδης συμπυκνώνει σε μια μελέτη την ενεργειακή κατάσταση στην Ευρώπη, μετά την απόσυρση του ρωσικού αερίου αλλά και κάνει προβλέψεις για τη διαθεσιμότητα αερίου τον επόμενο χειμώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος