Ένθετο Οικονομία: Στη βουλή η τροπολογία για φορολόγηση υπερεσόδων από τους παρόχους και το νομοσχέδιο για το μίνι ασφαλιστικό

Στις 20 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε τροπολογία για την φορολόγηση των υπερεσόδων που δημιουργήθηκαν στη λιανική με την έναρξη του νέου μοντέλου τιμολόγησης. Παράλληλα, θεσπίζεται μηχανισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας στις ώρες αιχμής.

Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για το μίνι -ασφαλιστικό του υπουργείου Εργασίας, μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε. Ένα νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων,  καθορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθείται όσον αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις. Παράλληλα προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ η οποία αναμένεται να εκταμιευθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι αυξημένες τουριστικές ροές και οι ανατιμήσεις είχαν θετική επίδραση στο τζίρο των επιχειρήσεων οι οποίες το 3ο τρίμηνο του έτους είδαν να αυξάνεται κατά 42,8% το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών εκτινάχθηκε στα 133,2 δισ. ευρώ από 93,3 δισ. ευρώ το τρίτο 3μηνο του 2021.

Στον τομέα της ενέργειας, συνεχίζονται τα σκαμπανευάσματα στη χονδρική τιμή φυσικού αερίου. Από τα 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα την Παρασκευή η τιμή στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ κινείται στα επίπεδα των 120 ευρώ.

Το καλάθι του νοικοκυριού μπαίνει πλέον στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανάρτησαν τις νέες λίστες με τα προϊόντα που περιλαμβάνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος