Ένθετο Οικονομία: Σε υψηλά τετραμήνου το Ευρώ σε σχέση με το Δολάριο

Άνοδο καταγράφει το ευρώ σε σχέση με το δολάριο πάνω από τα 1,04 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να σφίγγει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Στην Ελλάδα, συνεχίζεται η ικανοποιητική πορεία των φορολογικών εσόδων καθώς και τον Οκτώβριο ξεπέρασαν το στόχο κατά 289 εκατ. ευρώ με βάση τα πρώτα στοιχεία Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού. Μετά από 2 μήνες πρωτογενούς πλεονάσματος, στο 10μηνο καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 349 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 7,1 δισ. ευρώ. Ενόψει και της κατάθεσης του προϋπολογισμού τη Δευτέρα, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν πως ο στόχος για πρωτογενές έλλειμμα στο 1,7% πρέπει να επιτευχθεί και προς το παρόν υπάρχει υπέρβαση. Αλλά καθώς στο τελικό αποτέλεσμα του 2022 μετρά ταμειακά όλο το επόμενο διάστημα έως και τον Φεβρουάριο, υπάρχει επιφυλακή αλλά και αισιοδοξία πως είναι πιο πιθανό να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανοίγει ο δρόμος για νέες μειώσεις στα τιμολόγια λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο. Την ίδια ώρα παρατείνεται έως το τέλος Νοεμβρίου η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης από τα διυλιστήρια

Οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους κτηνοτρόφων της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, εντος του Δεκεμβρίου σχεδιάζεται η καταβολή της ενίσχυσης, συνολικού ύψους 89 εκατ. ευρώ, στους κτηνοτρόφους.

Οι εταιρείες που επενδύουν στην βιώσιμη χρηματοοικονομική, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα έχουν πλεονέκτημα έναντι των εταιρειών του ίδιου κλάδου, ενώ τα οφέλη της επένδυσης αυτής μπορούν να αθροιστούν και να βελτιώσουν και την ανάπτυξη της χώρας σε μακροοικονομικό επίπεδο σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο καθηγητής χρηματοοικονομικής στο βρετανικό πανεπιστήμιο University of Bath Στέλιος Ασημακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος