Ένθετο Οικονομία: Κοντά σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στην ενέργεια

Με την τιμή του φυσικού αερίου να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Mε βάση το τελευταίο προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου, φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα υιοθετήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν…
Υπενθυμίζεται ότι  για να περάσουν οι προτάσεις χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία δηλαδή τουλάχιστον 15 κράτη μέλη που θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζονται τα θετικά μηνύματα για την πορεία του τουρισμού με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για υπέρβαση των φετινών τουριστικών εσόδων σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής, τον Αύγουστο ο τζίρος  στα καταλύματα αυξήθηκε κατά 25,6% ενώ στην εστίαση κατά 16% σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, μόλις το 6% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπόρεσε να αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ενώ 3,8% είχε πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό
Τουριστικές επενδύσεις για κατασκευή νέων ξενοδοχείων ή αναβάθμιση των υφιστάμενων μονάδων χρηματοδοτεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Προβλέπονται φοροαπαλλαγές αλλά και επιδοτήσεις έως και 75% ανάλογα με την Περιφέρεια.
Eυκαιρία επιδότησης προκειμένου να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση θα έχουν 1.000 άνεργοι. Πρόκειται για τον Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες» Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη τη θέση του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2023. Οι ευρωβουλευτές αντέστρεψαν σχεδόν όλες τις περικοπές που πραγματοποίησε το Συμβούλιο και αύξησαν τη χρηματοδότηση δίνοντας προτεραιότητα στην Ουκρανία, την ενέργεια και την ανάκαμψη. Για τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μας μίλησε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος